Last van stress ? Stijg op in een mandje (2008)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

door Bas van der Hoeven 

Last van stress? Stijg op in een mandje 

In de in 2008 opgenomen film Last van stress? Stijg op in een mandje vertelt ballonvaarder Pascal Noor hoe rustgevend het is om ongemotoriseerd boven de aarde te zweven. Het is een hele klus om de ballon in een weiland uit te spreiden en te vullen met warme lucht, maar dan is de beloning groot. In de mand onder de ballon van drieduizend kubieke meter is plaats voor vier volwassenen. Die kijken hun ogen uit. 

Hoog verheven boven de dagelijkse aardse beslommeringen wordt alles piepklein de mensen, de huizen, de bomen. Zelfs de rivieren krimpen tot zilveren linten in het groene bruidsboeket dat het Land van Maas en Waal vanaf grote hoogte lijkt. 

Cineast Jos Kruisbergen vraagt of je met een windbuks op een luchtballon mag schieten. Dat kan geen kwaad, zegt Pascal Noor. De ballon bestaat uit heel veel compartimenten, die blijft wel drijven. Toch maar niet doen. 

Mien Thijssen loopt geen enkel risico. Ze blijft met beide benen stevig op de grond. Ze heeft hoogtevrees. Tja, dan werkt deze stressbestrijding averechts. 

 

Nu te zien op 2bg