034 Wanneer komen de kippen (2003)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

door Bas van der Hoeven

Wanneer komen de kippen? (2003)

Als er op kinderboerderij de Grote Gemeente in Wamel een haan kraait, staat Jos Kruisbergen ernaast. Met zijn zoemende camera.

Dat is niet zo vreemd. Om te beginnen woont de cineast heel dichtbij, maar belangrijker is dat de kinderboerderij een voorbeeld is voor de grotemensenwereld. Een ideale maatschappij waarin iedereen meetelt.

Volwassenen bouwen, sjouwen en ploeteren puur voor de lol om het paradijsje op te bouwen en te onderhouden. Dieren hebben er ruimte en leven vredig naast elkaar. Zelfs de haan vraagt de kip van tevoren  beleefd om toestemming. Oud en jong werken eendrachtig samen om de trots van het dorp up to date te houden.

En dan zijn er de mensen van De Driestroom. Zonder hen zou de kinderboerderij leeg en saai zijn, zouden de cavia’s verhongeren en de konijnen hun oren laten hangen. De ezel zou niet meer balken en de geiten alleen nog maar mekkeren.

De medewerkers zelf vinden er iets onbetaalbaars: alledaags geluk.
Kijk naar Wanneer komen de kippen? op de site van Tweestromenland in beeld en geluid en ervaar een wereld waarin mensen en dieren wél rekening met elkaar houden. Zie hoe een klein paradijs een groot voorbeeld kan zijn.