Films niet te koop, wel te kijk

De Stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid werkt uitsluitend met vrijwilligers die maar één doel voor ogen hebben: het vastleggen in beeld en geluid van gebeurtenissen in het Land van Maas en Waal voor de streekbewoners van vandaag en vooral ook voor toekomstige generaties. De reportages, portretten en documentaires geven op een aantrekkelijke en onderhoudende manier weer hoe de inwoners van Maas en Waal wonen, werken en leven. Ze laten vooral zien welke veranderingen de streek in de loop van de tijd ondergaat.

Regelmatig ontvangen wij verzoeken uit het hele land om voorstellingen te komen verzorgen voor onderwijsinstellingen, gemeenten, ouderenorganisaties. Omdat wij een louter uit vrijwilligers bestaande stichting zijn, kunnen we in principe niet aan deze verzoeken voldoen. Ook het lenen, huren of kopen van onze films is onmogelijk. Onze documentaires zijn uniek en de stichting vindt dat ze dat moeten blijven.

Onze films, portretten en reportages mogen niet worden gedraaid in openbare gelegenheden waar entree wordt geheven. Een vertoning in besloten kring is toegestaan, maar er mag beslist geen entreegeld worden gevraagd. Wij zorgen er op verzoek zelf voor dat films die niet op onze website staan, worden gedraaid in zorg- en verpleegcentra (wij stellen dan zelf een programma van ca. 50 minuten plus pauze samen). Bovendien zijn ze op regelmatige tijden te zien in de filmzaal van cultureel centrum D’n Bogerd in Druten. Deze voorstellingen zijn altijd gratis toegankelijk. Deze documentaires zijn niet beschikbaar voor gebruik door derden.

Onze films mogen onder geen enkele voorwaarde worden vertoond in bioscopen, theaters, schouwburgen e.d. , op televisie en andere media, en evenmin door anderen dan onze stichting op Youtube of andere internet-verzamelplaatsen worden gezet.

Scholen, universiteiten, gemeenten en andere instellingen mogen de films op onze website vertonen via bijvoorbeeld hun digitale schoolbord, door in te loggen op 2bg.nl en te klikken op de gewenste filmpjes en reportages. Vertoning op andere websites is alléén toegestaan door een doorlink vanaf onze website te maken. Er dient in elk geval duidelijk te worden gemaakt dat de beelden afkomstig zijn van cineast Jos Kruisbergen van de Stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid.