Meest recente berichten

Wamelnaren naar Huissen om kerk te redden (2024)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Door Bas van der Hoeven

Wamelnaren naar Huissen om kerk te redden

Stichting kocht godshuis voor één symbolische euro

 Behoud Kerk Wamel, een stichting in oprichting, wil de Sint-Victorkerk in Wamel van het parochiebestuur overnemen. De stichting wil er een cultuurtempel van maken om op die manier het gemeentemonument voor de gemeenschap te behouden. Om te kijken hoe dat het best te verwezenlijken is, gingen leden van BKW naar Huissen. Daar is de Zandsekerk al in 2016 voor één euro overgedragen. Inmiddels vinden er zelfs weer kerkelijke diensten plaats.

Karel Kalkers van Behoud Kerk Wamel kijkt zijn ogen uit in de Zandse kerk in Huissen. Het godshuis is hemels gebleven met hier en daar een aards accent. Zo is in de biechtstoel een wastafel gemaakt; waar ooit de ziel werd gereinigd kun je nu je handen wassen in onschuld. Kalkers is in het dorp bij Arnhem om te zien hoe de Huissenaren hun kerkgebouw hebben gered van verkoop aan een commerciële partij. Lees verder

  1. In Memoriam: Ruud Stoeten Geef een reactie
  2. Tonnie, haar laatste wens (2024) Geef een reactie
  3. Jan de Krantenman (2024) Geef een reactie
  4. Sint-Victor Wamel wordt cultuurtempel (2024) Geef een reactie