Verlichte optocht Boven Leeuwen (2018)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Verlichte optocht Boven-Leeuwen (2018)

door Ruud Stoeten

Ze hebben het in het kleine Boven-Leeuwen toch maar weer mooi voor elkaar gekregen: een puike carnavalsoptocht in de duisternis. Ook nu weer trekt de verlichte optocht talloze deelnemers uit de hele regio, die er samen een prachtig en verrassend feest van maken.

Stuk voor stuk passeren de creaties Jos Kruisbergens camera: een prachtig vliegtuig (‘Carnaval vliegt voorbij’), onderwerpen als de Bitcoin en het kringloopcentrum komen voorbij. En dan is daar ook nog een hoop gebakken lucht en zowaar de Eiffeltoren is vanuit Parijs overgewipt. Prachtig ook die loopgroepen met hun verlichte pakken. En dan host daar een voortreffelijk uitziende dame door de duisternis, met een zonnebril op. “Vanwege al dat licht…”

Tja, het was een mooi feest, ondanks felle regenbuien die neerdaalden op de reut en de verkleumde toerschouwers langs de route. Het hemelwater deed zó zijn best, dat de camera van Jos Kruisbergen het uiteindelijk begaf. Toch slaagde onze cineast erin een mooie sfeerimpressie te maken van de verlichte optocht