De stekker gaat uit RTV6 (2008)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

door Bas van der Hoeven 

 De stekker gaat uit RTV6 

 Het is een gedenkwaardige avond: maandag 22 december 2008. Platenruiter/presentator René van Verseveld presenteert voor RTV6 het laatste uur van de Doordraaishow. 
Jazeker, de tijd gaat snel en als Jos Kruisbergen er niet bij geweest was met zijn camera, was iedereen het inmiddels vergeten. Dat Druten ooit een lokale omroep had, een eigen radio en tv-station in het voormalige politiebureau aan het Javaplein. Met presentators als de eerdergenoemde Verseveld, Rogier de Klein en Marion van Neerven. Mensen die zelfs werden herkend in de supermarkt. Die naar eigen zeggen cultuur de ether in slingerden. 

 Maar helaas. Medeoprichter Jurgen Telkamp legt uit waarom de geplande samenwerking met WebFM uit Beuningen onafwendbaar is: “We krijgen maar 2.500 euro subsidie per jaar van de gemeente. Daar kunnen we net de postzegels van betalen.”  Dus gaat in 2008 de stekker uit RTV6. Omdat een gemeenteraad niet meer dan 14 cent per inwoner, per jaar over had voor een vrijwilligersorganisatie die muziek en cultuur de ether in slingerde. Gelukkig hebben we de beelden nog. 

Nu te zien op de site van vrijwilligersorganistie 2bg.