Het gaat niet om de biertent ,maar het gaat om de kinderen (2022)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Het gaat niet om de biertent maar om de kinderen

Door Nicole Megens

Op deze mooie Koningsdag zagen de Wamelse dorpsbewoners cineast Jos Kruisbergen plotsklaps met zijn camera de deur uit vliegen. Diverse Maas en Waalse Oranje Comités hadden hem benaderd om in Maas en Waal deze toch wel speciale Oranje dag te komen vastleggen. Jos had eigenlijk besloten een keer thuis te willen zijn. Maar ja, het bloed kruipt… De vrolijke noten van harmonie koningin Wilhelmina schalden voor het eerst in zeventien jaar weer door het Wamels hofje.

Mieke de Bast: ‘Hiervan ga ik tien jaar langer leven. Ik heb ze toe geklapt.’Burgemeester Vincent van Neerbos was ook opgelucht dat zijn dorpsbewoners weer naar buiten konden: ‘Het gaat niet om de biertent, maar om de kinderen. En die genoten van de kleurrijke optocht door het dorp Wamel.’

Joke Honders werd er emotioneel van om alle mensen weer samen te zien. Op het Pastoor Kurstensplein werd een zeskamp georganiseerd. Diana Struik van het Oranje Comité was dik tevreden over de grote opkomst. Maar de mooiste quote van de dag kwam van een dreumes op de vraag van Jos wie is er vandaag jarig is. Hij antwoordde: ‘Koning Koos!’.