Schaatsen een klein feestje in Coronatijd (2021)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Schaatsen: een klein feestje in Coronatijd.

Door Nicole Megens

Het was dé schaatszondag van 2021 waarop cinaest Jos Kruisbergen een rondje maakte door een ijskoud Maas en Waal waar een gure Noordenwind waaide. Tijdens zijn rondje over de Maasdijk, met de auto, deed hij verschillende schaatsplekken aan.

Zo staan Merle van Zagten en Maxime van den Hurk in Maasbommel voor het eerst sinds vier jaar weer op het ijs. Ze verwachten er misschien een paar blauwe knieën aan over te houden, maar dat weerhoudt ze er niet van om het ijs op te gaan.

Ook op het Wijchens Meer is het in het begin even spannend om weer op de ijzers te staan. Maar na vijf minuten was het alweer als vanouds.

Het schaatsen lijkt alles wat betrekking heeft op Corona te doen vergeten. Kinderen, volwassenen vermaken zich heerlijk in het zonnetje op het ijs. En, als je schaatsen zegt, dan hoort koek en zopie daar ook zeker bij. In deze tijd neemt iedereen het zelf mee en zo wordt het toch echt een feestje op het ijs.

Naast Appeltern en Maasbommel wordt er ook volop geschaatst op het zelfgemaakte ijsbaantje in Niftrik. De carnavalsvlag wappert in de koud op het Gildeplein. Maar in plaats van carnaval vieren, wordt er druk geschaatst mét stoel. Schaatsen leer je uiteindelijk het beste met een stoel.

Tegen de tijd dat de zon onder gaat, wordt het voor de meeste schaatsers tijd om de ijzers weer in te pakken. Nog even snel een rondje op de slee en dan lekker naar het warme thuis om daar nog na te genieten van een heerlijke schaatsdag.

Kijk en geniet mee van de prachtige schaatsbeelden op de site van

Tweestromenland in Beeld en Geluid Www.2bg.nl