Trailer Het wassende water (2021)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Het wassende water (2021)

Door Nicole Megens

De Maas en Waalse documentairemaker Jos Kruisbergen werd bijna in het water geboren. Dus zodra het water in de rivieren begint te stijgen, stijgt de bloeddruk van Jos net zo snel als het wassende water. En net zo snel als het water stijgt, staan de camera, het statief én zijn laarzen klaar om mee op pad te gaan. Het mooie aan de natuur is, is dat het elke keer weer anders is.

De stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid heeft veel landelijke publiciteit en naamsbekendheid gekregen door de prachtige en bijzondere manier van filmen van Jos.
De nestor van de Nederlandse televisie, Gijs Stappershoef, zei ooit over zijn leerling: “Jos hoort in het rijtje thuis van Joris Ivens en Riefenstahl.’

Journalisten schreven: ‘Als je zijn beelden ziet, zou je ze als posters aan de muur willen hangen.’

Als je de beelden van het wassende water ziet, dan kun je dit alleen maar beamen. In een paar minuten tijd neemt hij je mee in zijn zo geliefde rivierengebied. In tijden van hoog water, trekt hij er weken op uit om ons te laten genieten van de prachtige beelden.

Op dit moment werkt Jos aan de eindmontage van deze documentaire voor het donateursweekend.

Wil je ook donateur worden schrijf je dan nu in voor € 15,- per jaar via onderstaande link:

Een kort voorproefje is nu te zien op www.2bg.nl