Run op kaartjes hoogwaterfilm: twee avonden uitverkocht!

Jos Kruisbergens befaamde film Op de rand van Land en Water blijkt nog steeds een topper te zijn. De gratis voorstelling op woensdag 21 januari in D’n Bogerd in Druten was in een ommezien volgeboekt. Ook een ingelaste extra ZieneMaasenWaal-avond op donderdag 22 januari was binnen enkele uren uit‘verkocht’. Intussen zijn er honderden mails binnengekomen met smeekbeden om nóg een extra voorstelling te verzorgen.

Maar helaas: dat gaat op dit moment niet lukken. Onze Stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid bestaat uit louter vrijwilligers. Ook cineast Jos Kruisbergen krijgt geen rooie cent voor de vele uren die hij dagelijks steekt in het filmwerk en alles wat daarbij hoort. “Onze agenda staat op dit moment helemaal vol”, zegt hij. “Zo zijn we heel erg druk met de voorbereiding van de donateursavonden die binnenkort worden gehouden.” Tijdens die donateursavonden worden zijn nieuwste Maas en Waalse filmdocumentaires gepresenteerd.

Het bestuur van Tweestromenland in Beeld en Geluid gaat bekijken of er misschien in het najaar nog een extra voorstelling van de evacuatiefilm kan worden geregeld.

De vrijwilligers hebben één verzoek aan degenen die de Op de rand van Land en Water hadden willen zien maar geen kaartjes meer konden krijgen: “Alsjeblieft, hierover niet meer mailen en niet meer bellen…”