ZieneMaasenWaal 5 april volgeboekt

Nieuwe filmjuweeltjes van Jos Kruisbergen in première

Door Nicole Megens.

De nestor van de Nederlandse televisie en leermeester van Jos Kruisbergen, Gijs Stappershoef en oprichter van Tweestromenland in Beeld en Geluid, had het goed gezien: ‘Jos, je moet alles vastleggen. Monteren kun je nog als je achter de geraniums zit.’

Nu, 29 jaar later, zijn er weer nieuwe filmjuweeltjes uit de periode 1996-2023. In die jaren heeft de Maas en Waalse documentairemaker, deels samen met zijn geluidsman Geert Megens, prachtige filmportretten gemaakt van de Maas en Walers. Soms over alledaagse dingen zoals het wonen, werken en leven in ons mooie Rivierengebied. Deze zijn nu uit het bijzondere archief van Tweestromenland in Beeld en Geluid gehaald en zullen vertoond worden op woensdag 5 april tijdens Ziene Maas en Waal. De aanvang is 20.00 uur in De Bogerd in Druten. De donateurs van de stichting hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen.

Binnenkort zijn er enkele trailers te zien op www.2bg.nl

Bent u donateur en heeft u geen mail ontvangen? Neem dan even contact op met 2bg.nl. Mogelijk is uw e-mailadres gewijzigd en nog niet bekend bij onze stichting.

Programma Ziene Maas en Waal:

– De laatste diepvriescentrale (2001)

– Joods gezin beleefde angstige maanden op kerkzolder (1996 -2002)

– Sloop nieuwbouw in het centrum van Wamel (2001)

– Waar zijn die 30 jaar gebleven (1999)

– Het bomenlogenbestaan is nooit afgezaagd (2008)

Pauze

–  Ze zijn de boeren aan het afslachten (2000)

–  De laatste boerenbruiloft (2009)

–  Mieke verdient een standbeeld (2020 – 2022)

–  Schaatsen in Maas en Waal (2022)