EXTRA VOORSTELLING ZieneMaasenWaal Woensdag 14 november VOLGEBOEKT !!

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Let op: extra voorstelling

ZieneMaasenWaal op

woensdag 14 november is helaas VOLGEBOEKT!

 

Beste donateurs.

Door de enorme belangstelling heeft niet iedereen kunnen boeken voor de recente filmvoorstelling van ZieneMaasenWaal. Een tot de laatste stoel gevulde zaal had veel lof voor de avond vol prachtige films van Jos Kruisbergen.

Daarom is besloten om een extra voorstelling te verzorgen. Dat gebeurt op woensdag 14 november om 20.00 in D’n Bogerd in Druten.

Donateurs van Tweestromenland in Beeld en Geluid die de film nog niet gezien hebben, krijgen de tijd om te boeken tot woensdag 31 oktober, daarna kunnen ook niet-donateurs boeken. Pas op: boeken is verplicht, op de bonnefooi naar de voorstelling komen heeft geen zin, want de kans is groot dat alle beschikbare plaatsen zijn gereserveerd.

 

We willen nog even een misverstand uit de weg ruimen. ZieneMaasenWaal is een initiatief dat los staat van de donateursavonden. Donateurs schenken ons een bijdrage van (minimaal) vijftien euro per jaar. Ze krijgen daarvoor onze Nieuwsbrief en hebben het recht om met z’n tweeën onze jaarlijkse donateursavond bij te wonen en dan te worden getrakteerd op koffie of thee met wat lekkers erbij. De donateursavonden met louter premières van nieuwe films worden altijd in een weekeinde gehouden. Tijdens ZieneMaasenWaal worden daarentegen voorstellingen verzorgd van films die vaak al eerder zijn vertoond. Donateurs krijgen als eerste de kans om te boeken; de eventueel resterende plaatsen zijn bestemd voor niet-donateurs.

 

Er worden deze keer negen korte films vertoond, waaronder zes nieuwe streekportretten.

Zo trok Jos kruisbergen naar De Maaslanden, dat afgelopen zomer even het middelpunt was van de traditionele oogstdagen.

Spannend is Het oeroude geheim van de Maas, over de rivier die tijdens de zandwinning indrukwekkende archeologische vondsten heeft prijsgegeven. En u ziet een vermakelijk portret van de Wamelse Bootspotvereniging die afgelopen zomer opnieuw voor topvermaak zorgde.

 

Verder maakte Jos Kruisbergen een korte documentaire over de Maasbommelse brandweer met als titel Hulpverlenen heeft altijd in mijn bloed gezeten.

 

Een topfilm, respectvol gemaakt, is het verhaal over Broeder Everardus – het Bruurke van Megen – De kruiwagen naar Onze Lieve Heer.

Tenslotte een uitgebreid portret van regisseur-meesterverteller Jan van den Bovenkamp. Hij verzorgt al jarenlang spraakmakende toneelvoorstellingen in onder meer de Batenburgse kasteelruïne. Een mooi document over een opmerkelijk mens dat zijn hart verloren heeft aan het buitentheater.

 

Wat de rest van de films betreft gaat het om verzoekjes van ZieneMaasenWaal-fans.