De ontdekking van ’t Veergat… (2000)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Oude Gierpont Wamel: méér dan een feestclub (2000)

Carnavalsvereniging De Oude Gierpont uit Wamel is méér dan een feestclub. Daar kom je al snel achter tijdens het bekijken van Jos Kruisbergens documentaire De Ontdekking van het Veergat.

Die ‘Veergatfilm’ van Jos Kruisbergen zag in het jaar 2000 het levenslicht en was het resultaat van vijf jaar filmen. Met als hoogtepunt het carnaval aan het begin van een nieuwe eeuw: het jaar 2000 waarin De Oude Gierpont haar 44-jarig bestaan vierde.

De vereniging zette het dorp volledig op zijn kop met alle mogelijke activiteiten, en kreeg zelfs een hele kerk vol carnavalsvierders aan het hossen.

Diverse onderdelen van de documentaire zijn destijds te zien geweest op televisiezender RTL. De uiteindelijke film is een prachtig dorpsverhaal geworden met inmiddels historische beelden, die in de toekomst alleen nog maar waardevoller zullen worden.

De trailer die op deze website is te zien, geeft een beetje weer hoe het er in het jaar 2000 aan toe ging. De hele film zal ongetwijfeld nog eens worden vertoond tijdens een avond van ZieneMaasenWaal.