LooFields 2016 Wereldmuziek in Wamel

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan

LooFields 2016
Wereldmuziek in Wamel

De Looband trapt ’s middags om twee uur af met de ouverture van Tommy, de rockopera van The Who uit 1969. Is LooFields een reünie van ouwe rockers?
Dat het nog verder terug in de tijd kan, bewijst de 10-jarige pianist Sam Verkerk: hij speelt Mozart. Is LooFields een talentenjacht? Geen van tweeën en allebei.
LooFields in Wamel is een openluchtfestival waar muzikanten van tien tot tachtig laten zien en vooral horen wat ze kunnen. Muziekliefhebber, en cineast van Tweestromenland in Beeld en Geluid, Jos Kruisbergen was er op 10 juli de bij. Zijn film ‘Wereldmuziek in Wamel’ is een staalkaart van wat er die warme middag te genieten viel. Vanaf intro tot slotakkoord. Initiatiefnemers Gerard Looman en Piet van Ballegooij vertellen hoe ze de ongeneeslijke muziekkoorts opliepen. In drumband of harmonie spelen, eindeloos roffels oefenen op plankjes in de kelder, toonladders blazen op zolder. De magie van het samenspelen voelen… Ze vatten het krachtig samen: “Muziek is alles.” Op drie locaties in de tuin valt veel te genieten. Van doorgewinterde bands en veelbelovende debutanten. Van Nederlandstalig tot klassiek, van Afrikaanse ritmes tot loom luisterlied, van Amerikaanse testosteronpop tot de weemoedige sax van Syriër Nader Issa. Wereldmuziek in Wamel.Tegen achten komen alle artiesten op het grote podium om met de Looband Hey Jude te zingen: to make it better, better, better… Een prachtig slot van een prachtige middag in een Wamelse tuin vol vrolijke mensen. De jonge pianist Sam Verkerk weet al waarom: “Met muziek kun je mensen blij maken.”