017 De laatste loodjes (2000)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

De laatste loodjes (2000)

Door Ruud Stoeten

’t Oogt allemaal nog een beetje kaal rond de Wamelse kinderboerderij op die mooie lentedag in 2000. Maar toch is de complete ploeg van toekomstige medewerkers uitgerukt om de laatste hand te leggen aan de prachtige dorpsvoorziening.

De verstandelijk beperkte mensen die de boerderij gaan bestieren, hebben het maar druk met die laatste loodjes. De één veegt de grote en de kleine straatstenen; de ander worstelt met een onwillig petje en heeft het aan de stok met een stel ‘zenuwachtige’ tuinhandschoenen. Het onkruid wordt gewied en de manschappen kijken vol verwachting naar de pas-ingezaaide gazons. “Want eerst moet het gras groeien, dan pas kunnen de dieren komen”, klinkt het wijs.

En zo wordt daar in Wamel wederom een hoofdstukje toegevoegd aan het prentenboek vol bewegende beelden dat onze cineast Jos Kruisbergen rond de kinderboerderij aan het samenstellen is.