025 De dieren worden goed verzorgd (2000)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

De dieren worden goed verzorgd

Kinderboerderij De Grote Gemeente in Wamel is een paradijs voor huisdieren. Van pony tot parkiet ben je daar verzekerd van een gelukkig bestaan. In konijnenflat, caviadorp of riante volière wordt er uitstekend voor ze gezorgd. Elke dag krijgen ze vers voer, vers water en heel veel aandacht.

Voor dat laatste zorgt een grote groep medewerkers en vrijwilligers. Die wordt uitstekend begeleid zodat de dieren alleen de beste verzorging krijgen. Een groot konijn moet je nooit bij de oren optillen, zo zien we. Eén arm onder het dier en met de andere bij de schouders pakken. Ook zijn we er getuige van hoe moeilijk je een voederbak vult met drie hongerige geiten ervoor.

De kinderen van de basisschool komen graag op bezoek bij De Grote Gemeente en steken zo veel op over huisdieren en hoe ermee om te gaan. Ook Jos Kruisbergen krijgt er maar geen genoeg van en laat regelmatig zijn camera snorren bij de vreedzame interacties tussen mens en dier.

Een mooie kleine wereld, die Grote Gemeente.