026 Groot geheim: schimmel in kinderboerderij (2000)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Door Bas van der Hoeven

Groot geheim: schimmel in kinderboerderij

Het is eigenlijk een groot geheim. In het jaar 2000 was het sinterklaasfeest bijna in het water gevallen. Het had maar een haartje gescheeld of Sinterklaas had niet alle pakjes rond kunnen brengen. Bij de intocht raakte Amerigo, de schimmel van de Sint, geblesseerd aan een onderbeen en zonder een paard in topconditie kan Sinterklaas het dak niet op, dat weet iedereen.

Dankzij Laura van Deursen en de kinderboerderij in Wamel liep het allemaal goed af. In het diepste geheim werd Amerigo gestald in de ziekenboeg van de boerderij. Dankzij de goede zorgen van Laura knapte Amerigo snel weer op. Natuurlijk kwam Sint elke dag op bezoek, maar toen de kinderen van de basisschool op bezoek kwamen hinnikte hij van plezier. Hij voelde zich blijkbaar weer helemaal toppie.

Jos Kruisbergen legde het vast op film en daardoor kunnen nu nog zien hoe het destijds allemaal verliep. In een tijd dat de schimmel nog wit en de Pieten zwart waren.