006 Sterke mannen in de tuinderij (1999)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Door Bas van der Hoeven

Sterke mannen in de tuinderij

Met grote precisie verwijdert Kees onkruid uit bakjes met planten op tuinderij Van Rossum. Daarna vult hij ze met kokosvezel. Vanaf het moment dat ze hun sandalen verwisselen voor laarzen en een overall aantrekken zijn Kees Peters, Twan Janssen, Johan van den Berg, Rob de Lorijn stoere werkers. Met vele anderen hebben ze op de tuinderij passend en zinvol werk gevonden. Al vijftien jaar begeleidt tuinder Frans van Rossum medewerkers met een beperking op zijn bedrijf. Frans legt elke klus duidelijk uit waarna die met toewijding wordt uitgevoerd. Iedereen werkt in zijn eigen tempo, iedereen doet wat hij kan en iedereen vindt het leuk. Dat zeggen ze, maar dat kun je ook zien.

Jos Kruisbergen legde de werkzaamheden vast in de film ‘Sterke mannen in de tuinderij’. Een mooi portret van mannen die met plezier een steentje bijdragen aan onze economie.

Een gedachte over “006 Sterke mannen in de tuinderij (1999)

  1. Pingback: Film Jos Kruisbergen: Sterke mannen in de tuinderij - West Maas en Waal

Reacties zijn gesloten.