Genieten in Maas en Waal (2015)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

De lente voorbij. Ineens is het dan zomer. We hebben al wat korte voorproefjes gehad, maar hij lijkt nu toch werkelijk in de startblokken te staan, die zomer. Dat ontdekte Jos Kruisbergen de afgelopen dagen tijdens een paar rondjes Maas en Waal: letterlijk en figuurlijk hartverwarmende rondjes.

’t Is een kwestie van genieten in Maas en Waal. Bruggetjes vol schaapjes, de Wiel waarin rietstengels en lisdodden zich door massa’s kikkerdril hebben geboord, waar zwanen met hun jongen zich trots presenteren. En een al verweerd brok verdriet in de vorm van een houten kruis in een rijk bebloemde wegberm, met het door weer en wind verbleekte portret van een schattig meisje dat daar door een ongeval om het leven kwam.

En dan trek je langs De Gouden Ham: een binnenzee in ’t groen, met rimpelloos water dat plots wordt doorkliefd door plezierbootjes. Je ziet vissers op het sluisje, rood- en zwartbonte koebeesten die zich gemakkelijk laten verleiden tot een warme, natte, zurig geurende handkus. Ja, ’t Is genieten in Maas en Waal, op het pad, op de dijk, in het verstilde dorp dat dommelt in de vroege zomerzon.

Hoe mooi is Maas en Waal, hoe mooi…!