Schaatsen op d’n Dulper (2010)

Da’s toch prachtig, dat je schaatsen kunt in het hartje van  je dorp, bij wijze van spreken in de schaduw van de kerk. Boven-Leeuwen is er blij mee, met die gloednieuwe ijsbaan bij het al even nieuwe Kulturhus D’n Dulper.

In D’n Dulper bundelt zich zowat het gehele maatschappelijke gebeuren van Boven-Leeuwen. En schaatsen hoort daar ook bij, zo dachten de mensen van ijsclub Hard Gaat Ie, die overigens al sinds 1930 actief is in het Benedeneind. Vandaar dat er bij het nieuwe dorps-ontmoetingscentrum ook een ijsbaan moest komen.
Prima ding trouwens, die ijsbaan. En, zo wordt met trots gemeld, “we waren het eerst in heel Maas en Waal.”
Dat was in 2010 en Jos Kruisbergen maakte er toen leuke winterse beelden. Het mooist zijn natuurlijk de allerkleinsten, die aan de hand van vader of moeder of achter een keukenstoeltje de eerste wankele schreden op het ijs zetten. Vallen en opstaan, dat hoort er natuurlijk bij, al dan niet met een traantje.
Maar ook de wat verder gevorderde jeugd vermaakt zich uitstekend: ze slierten in een lange rij over het baantje en zijn maar wat graag bereid om wat kunstjes uit te halen voor de camera van Jos Kruisbergen.