Portret van Winssens dirigent Arnold Tromp (2000)

Arnold Tromp is een manusje van alles. Koster van de kerk in Winssen, organist, koordirigent en ook nog eens een voortreffelijk zanger, zo blijkt uit het filmportret dat Jos Kruisbergen en Geert Megens in 2000 maakten van deze vriendelijke en vooral ook muzikale man.

Tromp zat toen vijftig jaar in de muziek en was met diverse gezelschappen druk bezig met de voorbereiding van de Kerst. De camera van Jos Kruisbergen volgde hem daarbij. En legde meteen een stukje van zijn levensverhaal vast.
Na zijn opleiding aan de Nijmeegse Muziekschool begon Arnold Tromp z’n carrière als dirigent van het Maurikse kerkkoor. In Beuningen zien we hem De Bronzen Stemmen leiden. Daar noemen ze hem “een man vol inspiratie en bevlogenheid: een rasartiest!”
En in Winssen dirigeert hij het gemengd koor Vita Nova, dat op eerste kerstdag van dat jaar 2000 samen met het senioren-mannenkoor een kerstconcert zou verzorgen.
En ook daar in Winssen zijn ze gek op Arnold Tromp. “Ik kan niet zeggen hoeveel hij voor de kerk betekent”, zegt pastoor Bertus Visschedijk. “Ik kan niet zonder hem…”