Wamelse moeders voeren actie voor tafeltennistafel (2003)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Wamelse moeders voeren actie voor tafeltennistafel (2003)

Hij staat er. Kletsnat geregend en nauwelijks uitnodigend voor een potje ping-pong, maar hij staat er. Op die zevende juni 2003 werd het eerste speeltoestel in het Wamelse park De Grote Gemeente onthuld: een gloednieuwe betonnen tafeltennistafel. Het had eigenlijk best een wat groter feestje mogen zijn, maar wat is daar nou aan tijdens hondenweer? Toch waren ze gekomen: een flinke handvol kinderen, wat ouders, samenscholend onder een paar kleurige paraplu’s en wat trossen ballonnen.

Aan deze dag was anderhalf jaar aan actie vooraf gegaan, vertelt mede-initiatiefneemster Ineke Quist voor de camera van Jos Kruisbergen. Het begon met een handtekeningenactie van een stuk of wat Wamelse kinderen, die graag wat speelspul in hun dorp wilden. Ze stapten naar de gemeente, maar die had geen geld. “Zoek maar sponsors”, zo luidde het advies. De jeugd zette alles op alles, verkocht soezen en tompoezen en scharrelde via nog meer acties 1400 ouderwetse harde guldens bij elkaar. Van dat geld werd een pracht van een betonnen tafeltennistafel gekocht, hufterproof uiteraard.

De jeugd was er blij mee, zo blijkt uit het filmpje van Jos Kruisbergen dat in 2003 werd gemaakt en onlangs is gemonteerd. Zodat er wéér een bladzijde klaar is van Kruisbergens levende Maas en Waalse geschiedenisboek.