Promotiewedstrijd Unitas – Diosa 4e Klasse (2013)

Soms gebeurt er iets in Jos Kruisbergens dorp Wamel, waarvoor álles moet wijken.
Neem nou de afgelopen week. Onze cineast had plannen om van alles en nog wat te gaan doen, maar uiteindelijk kwam daar niks van terecht.
Jos’ vriend en voetbaltrainer Gerard van Zwam liet hem weten dat Unitas’28 uit Wamel wel móest worden gefilmd tijdens de op stapel staande ó zo belangrijke promotiewedstrijd naar de vierde klasse.

Gerard van Zwam mailde bijna dagelijks. En ook Jos Kruisbergens eigen zaalvoetbalvrienden oefenden de nodige druk uit. Zelfs middenin de nacht bleven de mailtjes van mede-dorpelingen binnenstromen. “Het wordt een historische dag die voor het nageslacht moet worden vastgelegd”, zo klok het alom. Zelfs op de zo belangrijke voetbaldag zèlf bleef het dorp onze filmer aan zijn jas trekken.
Kortom: hij zwichtte en maakte een korte reportage van de wedstrijd tegen Diosa uit Balgoij. Diosa had aan één punt genoeg om te promoveren, dus Unitas móest wel winnen.
Geen wonder dat Kruisbergens camera het nodige vuurwerk kon vastleggen. Zoals die zuivere strafschop die er niet kwam omdat de overigens goed leidende scheidsrechter Reijbroek zich vergiste. Op het eerste gezicht leek het erop dat een Unitas-speler zich opzettelijk liet vallen, maar uit de slow-motion-beelden blijkt duidelijk dat een Diosa-speler een voet omhoog stak waardoor de Unitasser onderuit ging.
Jawel, het had met die strafschop dus echt 1-0 kunnen worden. En dat werd het ook later in de wedstrijd niet, ondanks het feit dat Unitas over het geheel gezien beter speelde. De eindstand 0-0 was voor Diosa voldoende om te promoveren.
Unitas moet het komende zondag nog opnemen tegen Heumen (uit) en een week later thuis. Of Jos Kruisbergen er dan weer bij is? Hij zit qua afspraken helemaal volgeboekt, dus twijfel er maar gerust aan. Of zal hij opnieuw alles gaan verzetten?
De tijd zal het leren…