Trailer: Tobbedansen zet Wamel op stelten (2016)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Trailer: Tobbedansen zet Wamel op stelten

Wie er op die negende juli niet bij was, die heeft wat gemist. Want het jonge volk van de Wamelse Bootspot Vereniging Wamels Kwartiertje hád weer wat. Tobbedansen, jawel. Met grof geweld, maar toch op een veilige manier, werd die zaterdag van alles wat maar blijft drijven vanaf een zelf gebouwde glij-steiger het water van de Buitenwiel in gelanceerd.

Onze cineast Jos Kruisbergen is een fan van de BSV en de jonge leden die voortdurend op een vrolijke en opmerkelijke manier de dorpse boel op stelten weten te zetten. Vanaf het moment dat de plannen rond waren, filmde hij een prachtige documentaire bij elkaar: van vroege voorbereidingen tot zinderende finale. Drie weken lang schoot hij mooie beelden van de zomerse Wamelse werkzaamheden in en rond de Buitenwiel, een prachtig stukje natuurgebied dat ooit achterbleef na een historische dijkdoorbraak.

We zien de bouw van solide steigers (“Nee, tekeningen zijn er niet; we doen het puur op het gevoel”) en simpele vaartuigen die werden gemaakt van lege vaten en wat planken. Kruisbergen haalde half Wamel voor zijn camera om de enthousiaste reacties te registreren en filmde een hilarische glijtest waarin een hond de hoofdrol had gekregen.

“Eén man kan niks”, zo werd goedkeurend geknikt vanaf de wal. “Maar met z’n allen kun je veel bereiken.”

Hier ziet u al vast een korte impressie van het waterfeest. Binnenkort kan op deze plaats de complete documentaire worden bekeken.