VOLGEBOEKT! Trailer ZieneMaasenWaal woensdag 18 november 2015

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Prachtige documentaires in ZieneMaasenWaal op 18 november

Op woensdag 18 november wordt in D’n Bogerd ín Druten weer een aantal unieke films vertoond van de Maas en Waalse documentairemaker Jos Kruisbergen. ZieneMaasenWaal presenteert dan een filmavond met prachtige portretten van mensen die in het land tussen de rivieren zijn geboren, daar hebben geleefd en gewerkt. Jos Kruisbergen heeft deze films gemaakt vanuit zijn hart en met liefde voor zijn geboortegrond en de mensen die er wonen.

Bij de Stichting Tweestromenland in Beeld en Geluid zijn opnieuw veel aanvragen binnengekomen voor het draaien van bepaalde films. De keuze is deze keer gevallen op het bijzondere en humoristische portret van de ijsmeesters Nelis Vink en Bart Felling uit Boven-Leeuwen.

Verder staat er een ontroerend portret op het programma van het Appelternse echtpaar Has en Aaltje Loderus. Has was koster van de protestantse kerk. Zijn vrouw Aaltje hield zich bezig met vrijwilligerswerk; ze vond de kerk prima maar had er verder niks mee.

De derde film van Kruisbergen is een documentaire over inmiddels opgedoekte Wamelse duivenclub. Het mooie filmverhaal geeft een hartverwarmend beeld van een groep bijzondere Maas en Waalse duivenmelkers.

De filmavond op 11 november begint om acht uur en is rond tien uur afgelopen. De ZieneMaasenWaalse voorstellingen in D’n Bogerd zijn gratis toegankelijk.

Onze donateurs krijgen voorrang bij het boeken. Vanaf 10 november krijgen ook anderen de kans om (gratis) een plaats te boeken via onze website. U krijgt dan een bevestiging van uw boeking. Laat ons even weten als later blijkt dat u bent verhinderd. Met uw plekje kunnen we dan iemand anders op onze wachtlijst blij maken.