Hemel en kraanwater op Zevenheuvelenweg (2001)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Vierdaagse 2001: donderdag

Op de derde Vierdaagsedag, op donderdag, begint het pijn te doen. Beblaarde voeten worden met pleisters bij elkaar gehouden, zuchtend en met wrakke spieren beklimt het voetvolk de Zevenheuvelenweg.

Twee op het oog zeer struise jongedames hebben zich voorgenomen het woordje ‘pijn’ niet meer in de mond te nemen en te vervangen door ‘piep’.

Desondanks hebben ze onderweg heel wat afgepiept…

Maar, het is zoals gebruikelijk weer bijzonder gezellig langs de golvende weg tussen Groesbeek en Berg en Dal. De berm is een dag lang één langgerekte camperplaats.

Hoewel er massa’s water vanuit een zwaarbewolkte hemel op de lopers neerdalen, blijft het water in de fles onmisbaar. Wie niks meer te drinken heeft, hoeft zich geen zorgen te maken; bijtanken kan overal, bij de tuinslang die over de heg heen op klanten hangt te wachten, of bij emmers vol vers nat. Met dank aan de omwonenden die de wandelaars op alle mogelijke manieren in de watten leggen: met koffie, met een ander slokje, met een hapje en een vriendelijk opbeurend woord.