Zangvereniging Amicitia (2006)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Zangvereniging Amicitia (2006)

Door Ruud Stoeten

Waar zijn ze gebleven, de zangavonden in het Wamelse zorgcentrum Henricus? De ouderengemeenschap die daar leefde, is onlangs op last van hogerhand verhuisd omdat er voor ‘gewone’ zorgcentra tegenwoordig geen plaats (lees: geen geld) meer is. Jammer. Al is het alleen maar omdat Wamels oudsten hierdoor hun regelmatige Amicitia-concerten moeten missen.

Alleen de herinneringen aan die muziekfeestjes leven voort. Vooral ook dankzij de beelden die Jos Kruisbergen in de zomer van 2006 maakte. Prachtig om te zien hoe de zangers en zangeressen onder leiding van André van Dijk op dat piepkleine podium bezig waren. Het was een kwestie van ‘Draaien, zwieren en zwaaien’ en met hun stemmen lieten ze de goedgevulde recreatiezaal genieten van evergreens uit onder meer De Jantjes. Zoals dat melancholieke ‘Nou tabeh dan…’

Ze vonden het prachtig, de Henricusbewoners. In verband met deze voorstelling hadden ze graag hun wekelijkse kaartavond  laten schieten, zegt Mien van Kessel. “Want Amicitia, dát gaat vóór!” Zanger (en kenner) Leo Verheiden knikt, uitermate tevreden: “Het was een zeer mooie avond.”

Koorlid Rem van Maurik vertolkt de mening van het hele koor: ”We vonden het leuk om dit te doen.”