004 Wamelse kinderboerderij afgepaald (1999)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Kinderboerderij wordt afgepaald (1999)

En ja hoor, op een mooie dag in 1999 kan begonnen worden met de nieuwbouw van de Wamelse kinderboerderij. Althans: met de voorbereidingen. Nadat precies is bepaald waar het bouwsel komt te staan, worden de toekomstige contouren keurig netjes afgepaald met een houten hekwerk. Uiteraard steken de toekomstige beheerders daarbij ook een flinke hand uit de mouwen door te helpen met het slaan van de palen en vanaf de zijlijn aanwijzingen te geven. De jonge verstandelijk gehandicapte jongeren van De Driestroom vinden het prachtig dat ze straks mogen meehelpen met het verzorgen van de dieren en het netjes houden van het toekomstige beestenhotel.

Maar voorlopig hebben ze heel nog heel veel andere zaken onder handen. Er worden boterhammen gesmeerd en de kan gaat vol koffie omdat het bijna lunchpauze is. Lekker in het zonnetje wordt tuinsnoeisel kortgeknipt en brandhout gezaagd, zo laat Jos Kruisbergen zien. Zijn camera legt vast hoe de heg wordt geknipt en om de hoek een lekker vrijblijvend potje badminton wordt gespeeld.

Tussen de bedrijven door legt aannemer Nico van Deursen aan de hand van tekeningen uit hoe de kinderboerderij er uit gaat zien. Belangstellend nemen de beheerders in spe zijn wijze woorden in zich op.

Wordt vervolgd