Zwarte pieten dansen onder de regenboog (2017)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Zwarte pieten dansen onder de regenboog (2017)

Door Ruud Stoeten

Pieten: heel veel liepen er rond daar in Druten. Allemaal zwart. Niemand die er moeilijk over deed. Alleen de natuur maakte een wel heel apart grapje toen Sinterklaas en zijn gevolg neerstreken op de gezellig drukke Veerdam. Want wat gloorde er aan de overkant van de rivier aan de rand van een zwaarbewolkte hemel? Jawel, een veelkleurig glanzende regenboog.

Dat leidde tot een prachtig tafereel: een massa pieten die onder het kakelbonte regenboogverschijnsel een kleurrijke dansparade verzorgden.

Nee, het kon niet op met de lol. Sint en zijn gevolg hadden op deze kleddernatte novemberdag hun piepkleine stoombootje richting Druten gelaveerd en nog een superklein volgschuitje ingehuurd om het pietenleger compleet aan wal te krijgen. Drutens burgemeester Luciën van Riswijk was opgelucht: de goedheiligman en zijn medewerkers hadden het weer geflikt, ondanks het slechte weer en een zware golfslag “van wel een meter hoog…”

De kinderen jubelden en ook de andere bezoekers keken blij: vaders, moeders, oma’s en opa’s. Ja, zelfs de krantenman grijnsde van oor tot oor.

En toen trokken ze allemaal het dorp in, met muziek, en Sint voorop, óp z’n paard, uiteraard. Want in het winkelhart wachtte een knotsgezellig kinderfeest.