Ben van Teeffelen opent Kerspel (1996)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Door Bas van der Hoeven  

Ben van Teeffelen opent Kerspel in Dreumel (1996) 

Door het wegtrekken van een doek onthult Ben van Teeffelen op 29 oktober 1996 de naam van appartementencomplex Kerspel in Dreumel. Daarmee is het gebouw tevens officieel geopend.  

De film die Jos Kruisbergen met Geert Megens die dag maakte, is bijna een kwart eeuw later een document, een portret van mensen en de dingen die voorbijgaan. Mensen die niet meer de functie bekleden die ze toen hadden. Zoals Ben Meijering die destijds nog directeur was van Woningstichting Rivierengebied, of wethouder Hans van Zwam en politicus en toekomstig raadslid Jack Beurskens. 

 Maar ook inmiddels gestorven mensen. Zoals schoolmeester Van Teeffelen, die voor de microfoon vertelt dat hij in Dreumel ‘de mooiste tijd van zijn leven’ had. En natuurlijk fotograaf Jan Rikken, nog met snor en analoge camera. Het zijn beelden uit het verleden, die bitterzoet heimwee oproepen. 

 Maar er komen ook heel veel kinderen in beeld. Lachend naar een nog onbekende toekomst, waarin ook zij weer terug zullen kijken op een dierbaar verleden.