CON BRIO JUKEBOX PARTY (Repetitie 2024)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Voor het zingen de kerk in

Bij de geboorte van Gerard Looman werden de drumstokken al naast hem gelegd, een voorteken van zijn toekomst in de muziekwereld. Geboren en getogen in Wamel, een dorp doordrenkt van muzikale tradities, was Gerard voorbestemd om zijn leven aan muziek te wijden. Zijn liefde voor het ritme begon al vroeg, en door de jaren heen heeft hij met zijn drumstokken ontelbare slagen op de trommels gegeven, elke slag gevuld met passie en toewijding.

De generale repetitie in de kerk van Wamel bracht alle muzikanten en zangers samen onder leiding van dirigent Guus Niessen. Terwijl de klanken van het koor Con Brio en het combo de kerk vulden, zat Gerard hoog boven in de stellage, zijn drumstokken als verlengstuk van zijn ziel. De repetitie vond plaats in de hoopvolle verwachting dat de kerk zou blijven dienen als een toevluchtsoord voor muzikale expressie in de toekomst.

Mijn eigen herinneringen aan Wamel zijn doorspekt met muziek. Als kind nam ik samen met mijn vriend Wim Lamers muzieklessen, en de muzikale erfenis van Wamel was altijd voelbaar. Wim, een getalenteerde muzikant, herinnert me aan de dagen van mijn jeugd, toen we samen deel uitmaakten van de muzikale gemeenschap van Wamel.

Terugdenkend aan die tijd herinner ik me ook Gerard Looman, een constante aanwezigheid in de muziekscene van Wamel. Als medeoprichter van de Music Boys en lid van verschillende bands, heeft Gerard zijn drumtalenten altijd gekoesterd en gedeeld met zijn gemeenschap. Zijn toewijding aan muziek is bewonderenswaardig, en zijn drumstokken hebben een verhaal van hun eigen, elke klap een ode aan zijn liefde voor muziek. Gerard is echt een buitengewone drummer! Het is indrukwekkend dat hij al 55 jaar bij Con Brio is en slechts één keer afwezig was. Zijn toewijding en passie voor muziek zijn bewonderenswaardig. Het feit dat hij miljarden keren met zijn drumstokken stoelen en vellen heeft geraakt, getuigt van zijn ongelooflijke vaardigheid en talent. Hij is ongetwijfeld een essentieel en gewaardeerd lid van de band.

Dit weekend belooft een speciaal evenement te worden, met de jukebox party van Con Brio in de kerk van Wamel. Als een viering van muziek en gemeenschap, nodigt het evenement liefhebbers uit om deel te nemen aan dit unieke culturele ervaring. Na afloop van het festijn hopen we allemaal dat de kerk haar deuren zal blijven openen voor toekomstige generaties, een levend testament van de rijke muzikale geschiedenis van Wamel.

De laatste kaartjes voor de JUKEBOX PARTY vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart www.ticketassist.nl