Het is voor Wamel en door Wamel (2022)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Het is voor Wamel en door Wamel (2022)

Door Nicole Megens

Na twee jaren met lockdowns en beperkingen door het coronavirus was het eindelijk weer zover. Ruim 300 bezoekers waren dit jaar bij de kerstborrel in Wamel aanwezig. Deze werd alweer voor het tiende jaar georganiseerd door de Bootspotvereniging ‘t Wamels Kwartiertje. Traditiegetrouw prijkte er op het Pastoor Kurstjensplein een grote kerstboom vol met twinkelende lichtjes. De dampende glühwein, warme chocolademelk en het koude bier deden gretig aftrek onder de inwoners, sterker nog, er waren zelfs Oekraïners op deze sfeervolle kerstborrel afgekomen. Cineast Jos Kruisbergen en zijn kleinzoon Thymen Schippers legden deze feestelijke avond vast voor Tweestromenland In Beeld en Geluid.

Jodi de Haas van de BSV vertelt: ‘Het mag weer na twee jaar en de kerstborrel draait weer op volle toeren’. Famke van Wel: ‘Ik kom hier al 10 jaar en het voelt als vanouds’. De vuurkorven zorgden voor de nodige warmte op het plein. Ook het traditionele siervuurwerk ontbrak niet. Anja van Uden en Rian van Sommeren wensen de hele wereld gelukkige kerstdagen toe, zonder oorlog of ruzie. Het is goed toeven in dat vredige pittoreske dijkdorpje Wamel. Dus zo kan het ook.

De reportage is te zien op www.2bg.nl