Hoog water op de Maas (2021)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Hoog water op de Maas

Door Nicole Megens

De Maas en Waalse cineast Jos Kruisbergen, die bijna in het water geboren is, heeft dit ook nog nooit meegemaakt. Wel vaker stond het water hoog in juni. En stroomde het stijgende water tegen de Waaldijken aan. Maar zo extreem hoog als de Maas nu in juli staat, dát is echt uniek. Dus trok Jos zijn lieslaarzen aan, pakte zijn camera en drone en trok langs de Maasoevers om dit natuurverschijnsel vast te leggen. Weer een stukje geschiedenis van het rivierengebied op film.

Hij sprak Adrie van Oijen van camping het Groene Eiland en de goed gemutste campinggasten die genieten van het prachtige Maas en Waal. En ja, dan loop je wel het risico dat je een keer moet vertrekken doordat het te nat onder de voeten wordt. Maar dat weegt niet op tegen de voordelen van het mooie landschap.

Met de drone maakte Jos prachtige opnames bij de stuw in Lith waar op dat moment net de sluisdeuren werden opengezet om het snel wassende water te kunnen afvoeren naar zee.

Kijk en geniet mee op www.2bg.nl