Jan de Krantenman (2024)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Jan de krantenman en Jos van de NOS komen tijdelijk terug!

Door Willem Waterman

De aankondiging van hun terugkeer heeft vele mooie en positieve reacties teweeggebracht. Mensen missen het nieuws van Jan de Krantenman, zoals het altijd prachtig werd gepresenteerd door Jos van de NOS. De eerste paar draaidagen zitten er al op en er volgen nog enkele opnames.
“Jan, Jos, wij houden van Wamel en Wamel houdt van ons,” zei Jan enthousiast. “We willen ons prachtige Waaldorp wereldwijd op de kaart zetten, want de reacties komen overal vandaan.”

Jan vertelde: “Ze bleven maar aan mijn kop zeuren. We hebben voor je een nieuwe krantenfiets geregeld en nu stoppen jullie? Dat vonden ze maar niets. Jos, jij had ook last van die zeurende reacties, toch?”
Jos knikte instemmend. “Ja, ook bij mij bleven ze vragen waarom we gestopt waren. Maar ik heb nog zoveel films te monteren over het wonen, werken en leven in ons mooie land van Maas en Waal. Toch hou ik ook wel van een uitstapje. Maar Jan begint ’s ochtends om 4 uur, als het nog pikkedonker is. Daarom hebben we besloten om een paar keer als het licht wordt de kranten rond te brengen.”

Kortom, ze zijn wel een week met de camera en drone aan het filmen. En dan moet alles nog gemonteerd worden, wat ook nog wel een week kost. Jan zuchtte: “Ik ben al bijna kapot van het fietsen. Ik ben op plekken in Wamel geweest waar ik nog nooit geweest ben.”
“Klopt,” zei Jos. “We moeten ons pittoreske Waaldorp mooi neerzetten, en dat kost tijd. We hebben samen afgesproken dat we dit maar tijdelijk doen. Hoe lang het gaat duren, zal de tijd uitwijzen.”
Jos voegde toe: “Zelfs mijn collega’s uit omroepstad Hilversum vroegen waarom we gestopt waren. Dus het leeft wel degelijk.”
De reportages zijn te zien op www.2bg.nl facebook van Jos Kruisbergen en facebook Jan lamers.