015 Kinderboerderij onder de pannen (1999)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Door Bas van der Hoeven
Kinderboerderij onder de pannen dankzij Oude Gierpont

Het is even wennen: een carnavalsvereniging waarbij het dak er op gaat in plaats van er af. Maar in Wamel zijn ze gewend dat de plaatselijke narrenclub De Oude Gierpont regelmatig de handen uit de mouwen steekt. Bijna twintig jaar geleden legden de mannen van deze vereniging alle pannen op het dak van het hoofdgebouw van kinderboerderij De Grote Gemeente. Zonder lift of andere hulpmiddelen, met puur handwerk, werd pan voor pan keurig op zijn plaats gelegd. Uiteraard legde Jos Kruisbergen de actie met zijn camera vast.

Jan van Cruijsen van De Oude Gierpont verklaarde de werklust van de Wamelnaren: “We maken graag feest voor ons eigen, maar ook voor het hele dorp.”

Aannemer Nico van Deursen was blij met de enthousiaste en deskundige hulp: “Uiteraard is er na afloop pannenbier. Er is sap zat in de keet.”

Prins Gerard d’n Urste mocht de ‘laatste pan’ leggen. Dat deed hij in vol ornaat en op veilige hoogte, blijkbaar kunnen ook mensen aan de top hoogtevrees hebben.