Moeder natuur trekt haar bruidsjapon aan (2023)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

door Bas van der Hoeven

Moeder Natuur trekt haar bruidsjapon aan

Voorjaar in het Land van Maas en Waal

De Maas, de Waal en daartussen weiden, bomen en struikgewas. Het staat Moeder Natuur goed dat groen met blauw. Vooral nu ze haar bruidsjapon aan heeft, versierd met uitbundige stroken kant van fluitenkruid en guirlandes van raapzaad en fruitbloesem.

Voor de lens van de camera van Jos Kruisbergen lijkt de natuur net even meer z’n best te doen. Alles groeit, bloeit en schittert, merels zingen een octaaf hoger, mussen kwetteren in koor: het is voorjaar in het Land van Maas en Waal. En niet alleen de lokale bevolking geniet daarvan. Van heinde en ver komen fietsers wandelaars en aspirant-vierdaagselopers naar Tweestromenland.

Vrolijke veerbazen zetten toeristen over. Of het nu Henk Baan is die de drukbevaren Waal moet oversteken, of Roland Bruinsma die met Pontje Ham (ook voor vegetariërs) over recreatieplas De Gouden Ham tuft. Ze hebben altijd tijd voor een praatje, aanhoren een lofzang op de omgeving, of vertellen wat aan de overkant zeer de moeite waard is.

Lente is de tijd van vernieuwing, verwondering en hoop. Ook – of misschien wel vooral – in tijden van duistere dreiging. Dankzij de film Moeder Natuur trekt haar bruidsjapon aan. Die is het hele jaar te zien op de site van Tweestromenland in Beeld en geluid: www.2bg.nl.