Gerrits laatste rol (2023)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

door Bas van der Hoeven

Gerrits laatste rol

Gerrit Kistemaker ligt in bed. Op het erf van een boerderij in de Neersteindsestraat in Horssen. Niet dat hij wat mankeert, nee Gerrit is nog springlevend. Hij speelt een rol, zijn allerlaatste.

Het door Winssenaar Peter van Rooij geschreven stuk Welterusten, geregisseerd door Erna Steeg en uitgevoerd door De Gheselle van den Spele uit Herpen. Gerrit ligt op zijn sterfbed, omringd door zijn kinderen die rekenen op een vette erfenis. Helaas, het testament zorgt voor een onaangename verrassing.

Jos Kruisbergen is bij het selectie gezelschap dat getuige is van de zwanenzang van de beste acteur van het Land van Maas en Waal, die ook als regisseur de toneelkunst in zijn geboortestreek naar een hoger plan tilde. Hij gunt Jos de primeur van zijn afscheid als acteur, maar geeft ook aan dat hij nog één stuk gaat regisseren.

Acteur Karel van den Beld en regisseur Dayenne van de Geijn  vertellen desgevraagd wat Kistemaker voor hen heeft betekend. Bekijk het op uw gemak op de site van Tweestromenland in Beeld in Geluid.