Nieuwjaarsduik (2022)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Nieuwjaarsduik 2022

Door Nicole Megens

Het stormt bij de Maaslanden in Appeltern, maar dat deert een zwemclubje niet om tóch in het ijskoude water een nieuwjaarsduik in de Maas te nemen. De Maas en Waalse cineast Jos Kruisbergen staat met zijn camera te kleumen van de kou. De zwemmers niet, het lijkt of het een mooie zomerse dag is en ze een verfrissende plons in het water willen gaan nemen. Maar toch, schijn bedriegt. Gerjon Elings: ‘Wij kunnen nu niet zwemmen, maar hier wel de nieuwjaarsduik nemen. Dat lijkt me leuk.’

Petra van Zomeren vertelt: ’Ik heb zelf een klein natuurbad thuis en daar heb ik tot november gezwommen.’ Kees van der Velden ziet er toch best wel tegenop: ‘Het kan erg koud zijn.’ Maar als de hele club de Maas in loopt en er vervolgens verkleumd uitkomt, trotseren de twee dames alsnog voor de camera van Jos een duik in het koude water te nemen.

Na een bak warme koffie en een koude oliebol willen ze nog wel voor de camera iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen. Zij zijn het jaar 2022 goed en sportief begonnen.

De reportage is te zien op www. 2bg.nl