Winterse taferelen aan moedertje Maas (2021)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Winterse taferelen aan moedertje Maas

Door Nicole Megens

De kerk van Appeltern wordt omfloerst door rood zonlicht. Het water van moedertje Maas is zo glad als een spiegel, maar de winterzon verwarmd het koude water en als stoom van een fluitketel trekken de ochtend dampen naar de hemel. Door het zonlicht zie je de contouren van de Megense kerktoren en over de Maas hoor je het klokgelui of ze de winter wil begroeten.

Ja, heel even mochten we genieten van een paar dagen winter. En natuurlijk trok cinaest Jos Kruisbergen zijn warme winterjas aan en ging erop uit. In de uiterwaarden bij de Maaslanden  treft hij Roos van Os en Angela van Hulst zij genieten van de prachtige winterse uiterwaarden. Normaal wandelen ze bij Alphen of aan de Waal, want hun hart ligt in Maas en Waal. Angela vertelt: ’We staan ook echt af en toe stil van: kíjk dan!’ En dat is precies wat ook deze korte reportage laat zien. Bekijk de sfeervolle beelden op www.2bg.nl