Prins der Torenuilen een droom die uitkomt (2022)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Prins der Torenuilen: Een droom is werkelijkheid geworden

Door Nicole Megens

Na twee jaar nagenoeg carnavals-loos door het leven te moeten gaan, was het vrijdagavond één groot feest bij carnavalsvereniging De Torenuilen in Puiflijk. Prins Niels d’n Urste was de enige in de vijf kerkdorpen die Druten telt, die als prins verkozen werd. Deze dagen komt in er meteen een definitief einde aan een zeer lange traditie: Carnaval in zaal de Linde. De Maas en Waalse cineast Jos Kruisbergen van Tweestromenland in Beeld en geluid legde het laatste stukje nostalgie vast voor de geschiedschrijving.

Antoon Mulders vertelt: ‘We hadden de stekker er eigenlijk al uitgetrokken, maar na corona zijn we wel aan een paar dagen carnaval toe.’ Maar, na 55 jaar carnaval met de Torenuilen in de zaal gaat de zaak definitief op slot.

Prins Nield d’n Urste: ‘Toen twee weken geleden het sein op groen ging, hebben we met het bestuur de koppen bij elkaar gestoken en hebben we deze mooie avond gerealiseerd.’ Het werd een schitterende avond in een kolkende feestzaal. In de Linde werd er van de oude prins Harm den Tweede afscheid genomen en kwam de nieuwe prins Niels terug. Tot laat in de uurtjes werd er gefeest. De carnavalsvierders hadden tenslotte wat in te halen.

De reportage is te zien op www.2bg.nl