Kolkende arena bij De Oude Gierpont (2022)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Kolkende arena bij De Oude Gierpont

Door Nicole Megens.

Ze waren er allemaal aan toe de carnavalsvierders van De Oude Gierpont in het Wamelse Veergat. Therese Megens vertelt enthousiast: ‘Het gaat één keer los met carnaval en dat is in Wamel!’ En ze hebben het geweten; een hossende menigte alsof Nederland wereldkampioen was geworden. Het dak ging eraf in Wamel.

Natuurlijk trok de Maas en Waalse cineast van Tweestromenland in Beeld en Geluid Jos Kruisbergen de mogelijk niet geheel corona-vrije residentie van de Rut in om het feestgedruis na twee jaar voor nu en later vast te leggen. Judith van Grijthuijsen is blij dat er weer eindelijk weer een keer een feestje is. En de hoogzwangere Carolien Roeffen vertelt: ‘Twee jaar geleden tijdens carnaval was ik aan het bevallen’. Maar nu kon ze het niet laten. In de Rut is het één groot feest waar van corona niks te merken is. Jos Kruisbergen: ‘Hier kan Poetin nog iets van leren die saamhorigheid, liefde en vriendschap. Zo zou het over de hele wereld moeten zijn.’

De reportage is te zien op www.2bg.nl