Wamelse kinderen verkopen voor Oekraïne (2022)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Wamelse kinderen verkopen voor Oekraïne.

Door Nicole Megens

In het pittoreske waaldorp Wamel lijkt de lente al te zijn ingezet met prachtige bloesems en dartelende lammetjes boven op de dijk. De Maas en Waalse cineast Jos Kruisbergen van Tweestromenland in Beeld en Geluid is er met een snorrende camera bij om op die zonnige Waaldijk de actie voor Oekraïne vast te leggen voor nu en latere generaties. De kinderen Liv Brands, Julie Janssen, Nola van Leur en Floor Stork hebben hier een actie op touw gezet om geld in te zamelen voor Oekraïne. Er worden flessen opgehaald, snoep, frisdrank, koffie en thee verkocht en ze hebben het er maar druk mee.

De kinderen verkopen bij het leven en er komen spontaan mensen geld doneren. Jan Wismeijer uit Ochten: ‘Het is een leuk initiatief dat de kinderen dit doen. Ze zien nu ook dat het niet altijd zonneschijn is in de wereld en dat er andere kinderen zijn die het nu veel slechter hebben’. Fleur van Kessel: ‘Dit speelt bij de kinderen nu. Bij de oorlog worden ook veel kinderen betrokken.’ Aan het einde van de dag wordt de balans opgemaakt en kan ruim 600 euro bijgeschreven worden op giro 555.

Oekraïne zal trots zijn op deze Wamelse kinderen.