Toneel Niftrik (2004)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Toneel in Niftrik (2004)

Door Nicole Megens

Een dorp zonder toneelvereniging is geen dorp. En dus is er in Niftrik een toneelvereniging. “Ontstaan tijdens een borrel op de kermis”, vertelt Nan van Dijk. In 2003 maakte cinaest Jos Kruisbergen samen met zijn geluidsman Geert Megens een korte reportage van de repetities van het stuk Bella Italia. Het verhaal gaat over drie echtparen en een vrijgezelle dame die in allerlei verwikkelingen terechtkomen in het mooie Italië. Bert Loeffen, een van de spelers, vindt het een prachtige mooie hobby.

Om het toneel extra cachet te geven, heeft Gijs van Dijk de schilderskwast in de hand genomen en een prachtig toneeldecor gemaakt.  Er wordt driftig gerepeteerd terwijl ondertussen aan het decor gewerkt wordt. “Soms is de verf nog niet droog als de voorstelling begint”, zegt Gijs. Op de vraag of Gijs ooit uit Niftrik weg zal gaan, antwoord hij heel stellig: “Nee, echt niet.” En dat is maar goed ook, anders moet de vereniging op zoek naar een nieuwe decorbouwer.

De film is te zien op www.2bg.nl