Afgeladen volle zalen, er moesten stoelen worden bijgesleept! (2011)

Afgeladen volle zalen, er moesten stoelen worden bijgesleept. De donateursavonden van Tweestromenland in Beeld en Geluid waren wederom een groot succes. Honderden mensen hebben eind maart genoten van de nieuwste films van Jos Kruisbergen. Neem nou de op humoristische wijze verpakte taferelen van de Drutense Leste Mert, of de boeiende film over de kunst-bakenbomen en de historie van het kleinste stadje van Nederland: Batenburg. Op sommige momenten in de film over De Buskes uit Dreumel sloeg de zaal zich op de dijen van het lachen. En ook het verhaal over oud-wethouder Hans van Zwam die z’n eigen doodskist aan het bouwen is, zorgde voor schaterbuien tussen de filosofieën van deze markante Beneden-Leeuwenaar door.

Een en al filosofie is ook de korte reportage over de problemen waarmee de boeren zoal te maken hebben. En op verzoek werd het ontroerende filmpje over het kindermonumentje op de Wamelse begraafplaats nog eens getoond.

Op zaterdagavond werden de donateurs (onder wie heel wat nieuwe!) verwelkomd door Jos Kruisbergen; zondagavond werden er warme woorden gesproken door voorzitter Wim Lamers. Zaterdagavond na afloop was er een dankwoord van de West Maas en Waalse burgemeester Thomas Steenkamp. Hij is een echte fan van de stichting en kijkt regelmatig op de website van Tweestromenland in Beeld en Geluid, om op de hoogte ter blijven van onze wederwaardigheden en de nieuwste reportages. Hij riep Maas en Waal op om massaal donateur van de stichting te worden, zodat die nog jarenlang door kan gaan met haar werk: nu filmen voor later, zodat het verleden een toekomst krijgt!

—–