Ook ons eigen regionale dagblad De Gelderlander heeft ruime aandacht geschonken aan de documentaire De Rivier van onze cineast Jos Kruisbergen. (2011)

Ook ons eigen regionale dagblad De Gelderlander heeft ruime aandacht geschonken aan de documentaire De Rivier van onze cineast Jos Kruisbergen. Verslaggever Peter Deurloo van De Gelderlander heeft graag gebruik gemaakt van het aanbod om een voorvertoning te komen bekijken. Getuige het artikel dat hij in de krant schreef, was hij behoorlijk onder de indruk van de avondvullende film. Zoals inmiddels veel meer mensen hebben genoten van Jos Kruisbergens ‘levenswerk’.

De filmzaal van D’n Bogerd was op vrijdag 1 en zondag 3 april 2011 tot op de laatste plaats bezet met donateurs, sponsors en genodigden. Ze lieten zich opzuigen door het filmverhaal; de emoties waren voelbaar, ze stuiterden op en neer tussen doodse stilte en gespannen aandacht tot luid geschater bij vrolijke scènes. Veel bezoekers hebben hun gevoelens na afloop van de filmavond op papier gezet in een speciaal daarvoor bestemd boek. Te zijner tijd zullen wij hieruit een aantal citaten op deze website presenteren. Eén reactie willen wij u al vast niet onthouden, namelijk die van wethouder Sjef van Elk die op vrijdagavond het Drutense college van burgemeester en wethouders vertegenwoordigde. Na afloop van de film plaatste hij de volgende tweet: Net terug van een adembenemende documentaire De Rivier. Inderdaad, een waar levenswerk van Jos Kruisbergen. Geweldig!