Carnavalsconcert Deest (2007)

’t Was me het feestje wel, daar in het Deester dorpshuis ’t Trefpunt. In het gedenkwaardige jaar 2007 gingen daar de feestelijkheden van start rond het tienjarig bestaan van muziekschool Opmaat. En dat hebben ze in het dorp geweten.

Het jeugdorkest en de drummers van Opmaat zorgden voor een enorme partij Zuid-Amerikaanse hitte en opzwepende klanken. Niet voor niets had het feest het stempel ‘Carnavalsconcert’ meegekregen!
De jonge muzikanten, in leeftijd variërend van 10 tot 22 jaar, brachten een vrolijk programma op de planken met ‘van alles en nog wat’, waarbij zowaar zelfs een paar hamers en een aambeeld als instrument uit de kast waren getrokken.
En intussen hosten de jeugdprins en zijn gevolg van De Vrolijke Golf in een lange polonaise door het dorpshuis, er werd gedanst gedeind en meegezongen en de ouders, grootouders en andere ‘grote’ toeschouwers keken blij verrast naar het kleurrijke spektakel dat zich voor hun ogen afspeelde. Uiteraard werden er onder het genot van een drankje ook wel nieuwtjes uitgewisseld, maar het viel niet mee om boven de muziek uit te komen.
De feestcommissie die het carnavalsconcert op touw had gezet, kreeg welverdiende lof toegezwaaid. En datzelfde gold voor de professionele muziekdocenten die hun leerlingen voor dit feest hadden klaargestoomd.