Kindercarnaval Boven Leeuwen (2007)

Boven-Leeuwen begint er jong mee. Met dank aan de werkgroep jeugdcarnaval van De Durtrekkers. Jos Kruisbergen en Geert Megens waren er in 2007 bij, toen de plaatselijke kleuters nog wat aarzelend de eerste stappen op het carnavalspad zetten in de oude, inmiddels gesloopte, Mariaschool.

“De kleintjes zijn het carnaval nog niet zo gewend”, legt Gerdi van Leest van de werkgroep uit. “Soms vinden ze carnaval zelfs een beetje eng. Maar dat verandert de komende dagen nog wel…”
Jeugdprins Ingo is al duidelijk wat verder. Hij vertelt voor de camera van Jos Kruisbergen vrijmoedig over het feestprogramma dat de jeugd van Boven-Leeuwen te wachten straat en legt tussen de bedrijven door ook uit dat zijn huis mooi versierd is en dat hij erg trots is.
Er komen nog veel meer van die jeugdige carnavalsnotabelen aan het woord, zoals hofdame Sifra en de dansmariekes Anne en Jody.
Intussen lopen de kleintjes nog een beetje gelaten de polonaise, maar eerlijk is eerlijk: ze zijn allemaal prachtig verkleed. De politieman heeft een elfje bij de hand; de verpleegster kijkt gespannen naar de Hulk. En ginder loopt een lieveheersbeestje, en dáár een enge heks. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bekijk de film van Jos Kruisbergen maar eens.
Ja, knikt een tevreden Gerdi van Leest, “Carnaval heeft de jeugd nodig, want de jeugd heeft de toekomst!”