Kindervakantieweek: plezier voor jong en oud (2009)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Kindervakantieweek: plezier voor jong en oud (2009)

Door Ruud Stoeten

Vakantie. Iets leukers is er toch bijna niet? Zelfs als je niet naar de kust of zuidwaarts trekt, is er ook thuis vaak wel wat te beleven. Vooral voor de jeugd, als het kindervakantiewerk hoogtij viert.

En in Wamel weten ze wat een vakantiefeestje is, geloof dat maar. Daar wordt niet alleen de jeugd bij de festiviteiten betrokken, maar ook de alleroudste dorpsbewoners doen mee. Kijk maar eens naar de filmbeelden uit 2009, toen in de tuin tussen het Vrijetijdscentrum en zorgcentrum Henricus de zomerzon een heleboel extra kleurtjes kreeg.

Gadegeslagen door zeer goedgemutste senioren werd het grut daar vooral met verf beziggehouden. Gezichtjes werden geschminkt, de schilderkunst werd botgevierd op geduldig papier. En zo wandelden piepkleine clowntjes pronkend rond, gadegeslagen door met vrolijke hoedjes getooide en koek-smullende dorpsoudsten. Jos Kruisbergen filmde het feestje en zocht er een leuk muziekje bij.

We zijn nu vele jaren verder. De Henricusbewoners zijn inmiddels vertrokken naar elders, de kleine clowntjes zijn uitgegroeid tot puberende dames en heren. Maar de herinnering blijft. En dat was nou net de bedoeling van Jos Kruisbergens filmpje!