Maas en Waalse nieuwe toeristensite (2010)

Het Land van Maas en Waal is een gebied om je vingers bij af te likken. En dat mag de hele wereld weten. Daarom hebben de toeristische organisaties uit de regio de handen ineen geslagen en .nl  in het leven geroepen. Wie wat over het gebied wil weten, komt al zoekend automatisch op die website terecht. Of er nu wordt ingelogd bij het regionaal Bureau voor Toerisme (RBT), het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN), de VVV, Gastvrij Maas en Waal of wordt gezocht naar meer informatie over het Rivierengebied: bijna als vanzelf krijgt de internetspeurder www.landvanmaasenwaal.nl voor zijn neus.

En dat was voor onze cineast Jos Kruisbergen aanleiding om samen met zijn assistent Geert Megens een prachtig videofilmpje over het gebied te maken. Centraal staat het moment dat de website officieel van start ging, een plechtigheid in een van de grootste  publiekstrekkers van Maas en Waal: de Tuinen van Appeltern.

Kruisbergen legde overigens geen oersaaie toespraken vast. Maar schoot indrukwekkende beelden op allerlei prachtige plekjes in het gebied. En intussen laat hij deskundigen vertellen waarom Maas en Waal zo’n lekker snoepje is.

Neem nou Sharon Supers van het RBT Arnhem-Nijmegen. Zij ziet het liefst zoveel mogelijk mensen wandelend of fietsend rondstruinen in de uiterwaarden, door de polder en op de dijken. Want de natuur van Maas en Waal is prachtig, zo laat ook het filmpje zien. Datzelfde geldt overigens voor de vaak pittoreske dorpjes en de talrijke monumenten die het gebied rijk is.

Voorzitter Sijmen Versluis van het Platform Gastvrij Maas en Waal en de Wijchense gemeentevertegenwoordiger Gerard Hendriks onderstrepen dat nog eens: “Maas en Waal is een prachtig gebied om te vertoeven.”