011 Kinderboerderij doet goede zaken Wamelse parkmarkt (1999)

Alle films op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd. Het plaatsen van een link naar onze website is wel toegestaan.

Kinderboerderij doet goede zaken op Wamelse Parkmarkt (1999)

Door Ruud Stoeten

Meer dan twintig jaar geleden is het al weer. Ruud Bruns en Bas Indenbosch liepen in 1999 zo trots als een stel pauwen rond over de Wamelse Parkmarkt, met een kruiwagen vol zelfgemaakte vogelhuisjes. Het tweetal maakte deel uit van de groep verstandelijk gehandicapten die de plaatselijke Kinderboerderij bestieren.

Met een brede lach werden de vogelhuisjes uitgestald in de kraam van De Grote Gemeente, zoals de kinderboerderij heet. En daar werd nog veel meer mooi zelfgemaakt spul aangeboden: voederhuisjes, tuinbankjes, kaarten, noem maar op.

De mensen van de Kinderboerderij deden goede zaken, net zoals de vele andere verkopers die met vooral streekproducten naar Wamel waren gekomen.

Want Wamel koopt graag voor het goede doel: de kinderboerderij uiteraard, en voor de beesten die De Grote Gemeente gaan bevolken. Jos Kruisbergen en zijn geluidsman Geert Megens legden het allemaal op film vast. Zodat het nageslacht nog eens kan terugkijken op een stukje roemrijk Wamels verleden.